Get Adobe Flash player

NAPTÁR

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
No event in the calendar
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc
A Nap kel 05:38-kor,
nyugszik 20:13-kor.

Holnap
Zsuzsanna, Tiborc
napja lesz.

WEBMAIL

A Szeretetcsoport eddigi tevékenysége

 A vegyes korosztályból álló délutáni csoport 2014 őszén indult el az iskola alaksorában lévő tanteremben, ahol Kelemen Kata tanítónő segítségével tanulnak, és készülnek a gyerekek az iskolai órákra és az ingyenes meleg ebéd mellett szeretetet, lelki támaszt is kapnak. De közösségformáló tevékenységet is betölt az egyesület, hisz olyan kulturális, keresztény, hagyományőrző és szabadidős programok, táborok szervezése is a céljai között szerepel, ahol ezek a gyerekek lelkileg, erkölcsileg és szellemileg is fejlődni tudnak.

 Igazi meleg, családias légkör alakult most már ki a lassan két éve működő szeretet csoportban. Mivel egy összeszokott csapatról van szó, könnyen megnyílnak nemcsak egymás előtt, hanem a tanítónő előtt is. De amikor közös ünnepre készülnek, akkor mindenkinek megvan a maga helye, szerepe. Több rendezvényen is túl van már a csapat. Többek között minden évben megrendezik a karácsonyi betlehemest, ahol a szülők mellett számos meghívott vendég is jelen van.

Untitled 1

Ilyenkor a támogatók jóvoltából ajándékok kerülnek a karácsonyfa alá. De nemcsak kapni szeretnek, adni is tudnak ők, hisz például 2015 karácsonya előtt a kézdiszentléleki idősek otthonát is felkeresték, ahol verses-énekes műsorral készültek a gyerekek.

Untitled 2


 Anyák napi műsorral lepték meg a szülőket, amit a Kantai római katolikus templomban adtak elő a gyerekek.

Untitled 3

Külön említésre méltó, ahogy a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend szívén viseli ezeknek a gyerekeknek a sorsát. Az iskolai év során többször is adományokkal látja el őket. Az iskolai év elején például tanfelszereléseknek örülhettek a gyerekek.

Untitled 4LOVAGREND

Aztán a nyár folyamán táborokban is részt vesznek, ahol a kikapcsolódás mellett alkalmuk nyílik, hogy barátkozzanak a természettel, ahol bizony megjött az étvágyuk nagyon.

Untitled 6ETKEZES

Azonban nem minden az evészetről szól, hisz még az étkezésüket is átszövi az imádság. Mert mindent a jó Isten ajándékozó szeretete által kapunk itt a földön. Minden eledel szent.

Untitled 8ASZTALIALDAS

Az egyesület családmegmentő programban is kivette részét az elmúlt időkben. Egy hattagú család (két gyerek a délutáni csoportba jár), kilakoltatás előtt állt, mert a felgyűlt közköltséget nem volt miből fizetni, de hála Istennek egy gyűjtési akciónak köszönhetően, amit az Egyesület kezdeményezett és vállalt fel, sikeren megtudta akadályozni a kilakoltatástól őket.

 Az Egyesület további tervei

Jelenleg a csoportba 23 gyermek jár, de sajnos város szinten elég sok a szegény és a félárva gyerek, már azt is terveztük az egyesület tagjaival, hogy egy szegénykonyhát is jó lenne számukra beindítani. A konyhai felszerelést már sikerült megpályázni, és már meg is érkeztek Németországból, csupán egy épületre lenne szükség, ahol ezt el lehetne indítani és a főzést, étkeztetést így meglehetne oldani, sőt akkor a város többi szegénysorú gyerekeit is, kb. 100 főt lehetne naponta meleg ebéddel megvendégelni. A csoport tagjai jelenleg az iskola termében étkeznek, (napi ebédjük 200 Ron = 13.500 Ft.)  de ha közelbe lenne az étkezde, akkor könnyebb lenne minden. Már van is kinézve egy használt épület a közelben, amit majd át lehetne alakítani erre a célra, de sajnos nincs pénze az egyesületnek, hogy ezt megvegye.  

Mindenképp a jó Isten segítségét és áldását kell kérnünk és bízni abban, hogy Ő majd küldi a nagylelkű adakozókat. Mert ami segítségével elkezdődött, annak a jövőben is van élettere és biztos reménye.

Isten fizesse meg mindenkinek nagylelkűségét és adományát!

 

Ismertető oldalak az egyesület életéből!


http://www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/60159-sszefogtak-gyerekekrt.html

http://www.morfondir.ro/lap/hu/Irasok-Cikkek/Szeretetiskolaban-Kezdivasarhelyen-Haromszek-1564

http://www.hirmondo.ro/web/index.php/ajanlo/66258-desanyk-kszntse.html

http://morfondir.ro/blog/2016/04/01/krisztus-szeretetevel/